Voorbereidingen

De eerste stappen zijn inmiddels letterlijk gezet want om veilig aan het verkeer deel te nemen is een cursus voor een koetsiersbewijs wel een minimale eerste stap. Eerst enkelspan en daarna gaan we voor  dubbelspan. Maar poeh, poeh, poeh, er is veel te leren hoor!!!!  Optuigen, Inspannen, Mennen, Uitspannen en Aftuigen. het zijn allemaal riemen, gespen passantjes en ik weet wat niet meer. En dat alles ook nog in de juiste volgorde. Maar ik heb gelukkig een heeeel goede leermeester. Daarover later meer.

 

De zoektocht naar twee paarden hebben we inmiddels uit handen gegeven aan een vakvrouw waar we onze wensen op tafel hebben gelegd en komen binnenkort hier terug met meer nieuws.

Nu komt het volgende aan de orde: Het bouwen van een woonwagen. Omdat we onze grenzen vrij goed kennen, weten we dat “het zelf doen” geen optie is. Dus op zoek naar een woonwagenbouwer. En graag een goeie. Wat is internet dan een fantastisch hulpmiddel. Ook die is vrij snel gevonden en gaat aan de hand van onze schetsen kijken of onze wensen misschien in de praktijk ook uit te voeren zijn. Dat blijkt vooralsnog erg mee te vallen.    Omdat we straks de handen vrij hebben besluiten we een casco te laten bouwen en gaan het geheel zelf aftimmeren (dat dan wel weer) maaaaar,…………de wagens die hij bouwt zijn veelal bedoeld voor een permanente standplaats en das nou net niet wat wij willen. Er zal een stevig chassis voor nodig zijn die het hele zwikkie dragen kan. Dat zal het probleem niet zijn denken we, want een vakman op dat terrein zit vlak bij ons in de buurt. Wordt z.s.m vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.