Blubber en andere ongemakken.

Lekker positief nou, de kop hier boven dit stukje. Eindelijk weer een nieuwe update over het wel en wee van de bonte bende. Het heeft allemaal weer veel te lang geduurd voor een nieuw stukje en uiteraard hebben we daar weer talloze verklaringen voor die we hier dan ook niet gaan benoemen, behalve eentje; We zijn nog niet op reis,……. Nog steeds niet?…….. Nee, nog steeds niet. Hierover straks meer.  Dus in onze ogen valt er nog niet bijster veel meer te vertellen dan de dagelijkse beslommeringen.

 De oudste van de twee ‘meiden’ doet het allemaal prima wat het mennen betreft. Het zijn geen hardlopers maar dat hoeft van ons ook niet. We hoeven er niet de drafbaan mee op tenslotte.

Janice echter deed het de laatste tijd niet echt goed voor de menkar. Laten we maar zeggen ‘echt niet goed’. Ze was down, futloos, gewoon geen energie en dan kun je het mennen wel vergeten. Gelukkig kwamen we er vrij snel achter wat de problemen waren (denken wij.) waarschijnlijk hebben we het veulen toch te vroeg in de opfok gedaan – voor niet ingewijden; zeg maar peuterspeelzaal 24/7. Hij staat nu met leeftijdgenootjes te genieten op een goede plaats bij ons in de omgeving en heeft het erg naar zijn zin – daar kwam nog een fikse uierontsteking overheen en dan heb je het hele plaatje compleet. Ze heeft nog een tijdje extra krachtvoer gehad en zo ongeveer rond de jaarwisseling konden we tegen elkaar zeggen; Kijk, dit is onze ‘oude’ Janice weer. Opgewekt, energiek, nieuwsgierig. Helemaal zoals ze voorheen was, alleen veel aanhankelijker, ze vindt het nu bv. heerlijk om bij ons te staan en zich te laten borstelen. Iets waar ze eerder totaal geen geduld voor had.

Helaas hebben we met betrekking tot haar gezondheid iets te vroeg gejuicht. Vorige week woensdag stond ze tijdens het voeren/uitmesten wat rillerig in de weide. Toch maar even temperatuur opmeten. 39,5°C. Dat is niet goed, dus veearts erbij, Bleek na bloedonderzoek een virusje te zijn. (hoe kom je eraan?) Koortswerend middeltje en pijnstiller er in en ’s avonds stond ze al weer lekker te eten en was de koorts weg. Toch wel het advies gekregen om haar een aantal dagen binnen te houden. Mede vanwege de toestand in de weide (blubber) hebben we maar besloten Diana ook naar binnen te halen. Ze kunnen nu eenmaal slecht zonder elkaar. Als het wat redelijk weer is gaan ze overdag een paar uren naar buiten, maar ’s nachts binnen.Tot zover dan de laatste nieuwtjes over onze ‘meiden’. Dan nu wat nieuws over de woonwagen.

We kunnen met recht zeggen dat dit nogal wat ‘voeten in aarde’ gehad heeft.    Mensenkinderen nog aan toe zeg, wat kom je dan wat tegen!!!!  Dit hebben we behoorlijk onderschat. De afgelopen anderhalf jaar zijn talloze schetsjes en complete schaaltekeningen  – ondanks dat we tegen elkaar zeiden “dit moet het worden” – in de vuilnisbak verdwenen. Van een strakke moderne wagen tot de meest originele van vroeger. Alles is hier de revue gepasseerd. Meerdere wagenbouwers hebben we bezocht, telkens weer nieuwe tekeningen, welke materialen, welk chassis, hoe dit? hoe dat?  Pas dan kom je er achter dat wat wij willen niet “standaard” is. En ja, dan begint het………….. Natuurlijk moeten we ook wel de hand in eigen boezem steken, en zijn we wel eens wat laks geweest, hebben het soms wat laten liggen, maar goed,…………….we kunnen nu dan eindelijk zeggen: Zo gaat ie worden.

 

Een woonwagen naar onze zin alhoewel we er bijna van overtuigd zijn dat als we op reis zijn, er vast en zeker dingen zijn die “toch anders hadden gemoeten”.  Het zij zo………………. Oohh ja, ehhhh, tijdens onze trektocht straks hebben we het volgende plannetje bedacht!  Jaaa, plannetjes zat hoor. We willen een goed doel gaan koppelen aan onze reis. Er zijn al wat voorzichtige contacten geweest zo hier en daar maar daarover meer duidelijkheid als e.e.a. definitief is.

Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.