Voeren, Mestruimen, Mennen.

Onze dagelijkse bezigheden vullen zich de laatste maanden voornamelijk met de tekst in bovenstaande kop. Janice heeft sinds haar moederschapsverlof alweer regelmatig voor de menkar gestaan maar de resultaten zijn tot nu toe niet echt super. Ze dwarrelt permanent van links naar rechts en is regelmatig schrikkerig voor allerlei zaken die langs de weg staan. Gelukkig uitgezonderd verkeer, dat doet haar echt totaal niets. We vragen ons dan ook af of e.e.a. misschien te maken heeft met haar moederschap of dat er iets anders aan de hand is. Voorheen liep ze nl. best voorwaarts en recht. Volgende week zullen we samen met één van de ervaren menners bij PMO eens kijken wat nou precies het probleem is. Ze zal eerst weer moeten leren rechtuit te lopen voordat we haar in het tweespan zetten.

Met de andere: Diana, gaat het uitstekend, ook voor de kar doet ze gewoon haar ding, maar hardlopers zijn het bepaald niet. Gemiddeld voor de menkar ongeveer 5 km/u. Nou is dat straks voor de woonwagen snel genoeg vinden wij. Flynn is inmiddels bijna 6 maanden oud en ontwikkelt zich tot een bijzonder aandachtvragend manneke. Altijd vooraan staan, dol op kriebelen, nieuwschierig, met de kruiwagen meelopend door de weide. Maar daar komt heel binnenkort een einde aan………….Flynn gaat naar de peuterspeelzaal, (veulenopfok.) Veel beter voor hem tussen zijn leeftijdsgenootjes dan altijd bij moeder en tante. Het zal even wennen zijn, ook voor ons. Maar volgend voorjaar is de bedoeling dat hij als een grote kerel terugkomt. Regelmatig gaan we even een half uurtje wandelen met Flynn en dat vindt hij behoorlijk spannend.  Ik ondervond dat vorige week hardhandig. Flynn ziet tijdens een wandeling in de weide bij PMO een zwart hengstje op zich af komen rennen en dacht waarschijnlijk: dis nie goed. En draait zich in een flits om en begint te rennen. Op dat moment was ik natuurlijk al veel te laat met een reactie, laat staan dat Brigitte tijd had voor foto’ s dus daar ga je voortgesleept door (gelukkig) gras. Geen houden aan!!!! Dus, laat maar los. 

In galop het hek door, rechtsaf de weg op, terug naar mama. En zo was het precies. Nadat ik de ergste modder afgeklopt had, man, man, wat zie je er dan uit!!  Hoed en bril opgezocht had, zijn we teruggelopen naar de weide en…………….daar stond Flynn te grazen in de berm alsof er niets aan de hand was. Toen nog een keer dezelfde wandeling gemaakt. Opnieuw bij het “griezelige” hengstje langs – dit keer bleef het bij grote ogen, snuiven en trappelen – en weer terug naar de weide. Nou ja, weide………….iedereen die in de herfst paarden buiten heeft lopen weet waarschijnlijk wel hoe weide er dan uitziet. Tot zover eerst weer de laatste nieuwtjes. Binnenkort hopen we eindelijk zover te zijn dat we iets meer kunnen vertellen over onze woonwagen. 

Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.