Diana, Janice en nu ook Flynn.

We schamen ons diep om notabene drie maanden niets te laten horen of zien op ons blog. We hoorden voorheen wel eens mensen zeggen; Pas als je stopt met werken, krijg je het druk. Nou, niets is minder waar. Vooral na de geboorte van ons veulen maken we dat mee. ’s Morgens naar het land met merriebrok en voordroogkuil, daarna de mest uit het land halen, koffiedrinken ( kun je natuurlijk niet overslaan). Dan naar huis waar ook dingen te doen zijn en ’s avonds het zelfde ritueel nogmaals. Als je dit leest dan denk je onwillekeurig; mwah, ’s morgens een uurtje en ’s avonds een uurtje, so what? Nou,……de praktijk is anders. 

Vanwege de geboorte van Flynn is er van het tweespan mennen de afgelopen maanden niets gekomen. Moeder Janice heeft twee maanden moederschapsverlof gekregen en pas sinds kort staat ze weer in het enkelspan.  

Moeder Janice na 2 maanden verlof weer "aan het werk".

Met onze andere dame zijn we uiteraard gewoon verder gegaan voor de menkar en dat gaat allemaal prima. Het is prachtig om te zien hoe ze onderweg reageren op bekend en onbekend terrein. Komen ze weer op bekend terrein dan zeggen we vaak;  Kijk,…..ze zijn de navigatie aan het resetten. Aan het gedrag is dan te zien; Oké, nu weet ik de weg terug. Mennen is dan bijna overbodig. Ze weten waar rechts of links te gaan! En in het verkeer is het helemaal geweldig. Vrachtwagens, tractoren met wagens erachter, auto’s met of zonder caravan, brommers, motoren, of ze nu tegemoet of van achteren komen; het doet ze niets! Maar een simpel vlaggetje (omdat er feest is in het naburige dorp) brengt ze volledig van de wijs. Maar na het eerste vlaggetje dan toch snuivend met wijde neusgaten te hebben genomen, boeien de volgende vlaggetjes totaal niet meer.

Omdat de meiden inmiddels weer bekapt moesten worden zijn er gelijk nieuwe ijzers onder gekomen zodat we weer volop kunnen oefenen op straat. Dit keer gedroeg Janice – die de vorige keer helemaaaal niet van het bekappen was – zich voorbeeldig integenstelling tot Diana die behoorlijk stampij maakte door in de kapstal te gaan zitten. Was best even een spannend momentje dat onze hoefsmid uiteraard prima wist op te lossen. 

En dan hebben we het nog druk met de derde telg van de familie Clydesdale, de kleine Flynn. Zooo nieuwsgierig en mensgericht en soms zoooo vervelend en bijterig maar elke keer weer zooo fantastisch om bij ‘m te zijn. Hij heeft niet één maar twee moeders bleek al snel. Wordt door beide vertroeteld maar soms ook best terecht gezet door een tik links of rechts. We staan er wel van verbaasd hoe snel hij groeit en steeds sterker wordt. Vooral als we met ‘m aan het spelen zijn en in zijn enthousiasme de meest gekke bokkesprongen maakt is het best uitkijken. Omdat we al snel na zijn geboorte spelenderwijs zijn begonnen met een halstertje is dat nu al helemaal gewend. Ook met voetje geven – handig voor later als ie groot is – zijn we spelenderwijs bezig met wisselend succes overigens, maar dat mag als je pas drie maanden oud bent. Maar “voetballen” is toch wel het mooist. Een paar dagen geleden heeft ie een chip gekregen, paspoort aangevraagd en een wormkuurtje dus, so far so good. 

ruim twee maande oud.
En nu weer lekker naar de weide.
dit is de grootste hobby.
Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

1 Response to Diana, Janice en nu ook Flynn.

 1. Leon Wouters schreef:

  Hoi Brigitte en Harry,

  bedankt voor het mooie verhaal over jullie met de Clydesdale paarden.
  Leuk om over te lezen ,ook omdat ik zelf men maar dan met 2 Welsh pony’s.
  Misschien overbodig maar wel leuk om eens te bekijken ,Martin Clunes heeft een mooie documentaire gemaakt over Heavy Horsepower .(staan ook op het internet)

  Ook hij heeft 2 Clydesdale paarden gekocht en die heeft hij laten beleren door
  Robert Sampson .Van Robert is er ook veel te vinden hij is een fokker van Percheron paarden.

  Veel succes en bedankt voor het delen van jullie hobby!!

  Met vriendelijke groet,
  Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.