Verrassing !!!

Zoals iedereen inmiddels weet hebben we begin april onze beide “meiden” voorzien van hoefijzers omdat we steeds meer de openbare weg op willen om te trainen. Bosritten zijn leuk maar de openbare weg is de toekomst voor de dames, dus oefenen,………………dachten we.

Dachten we inderdaad, totdat Hans maandagmorgen belde, de ingewijden weten over wie we het hebben. Voor alle anderen; Hans is zo ongeveer de olieman van PMO, Hans zorgt voor lunches op drukke dagen, Hans wast af, Hans fotografeert belangrijke momenten, Hans doet boodschappen, Hans assisteert bij bosritten, Hans kijkt regelmatig bij de paarden of alles oké is. Hans voert de paarden als het zo uitkomt, Hans “doet” social media, Hans is ons vaste menmaatje, Hans heeft een gezellige babbel tijdens de koffiepauzes, kortom Hans is altijd en overal aanwezig waar hulp of een extra handje gewenst is.

Zo ook dus maandagmorgen de 29e april. “Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie veulen” was het eerste wat we hoorden toen we hem aan de telefoon hadden……………………Waaaat?,…….veulen!!!…Wij??  Ooohh jee, het zal toch niet.

Ja, het zal WEL bleek al snel! Wij als de gesmeerde bliksem in de auto en naar de paarden. Gebak mee want ja, het is wel een gebeurtenis toch? Wat bleek; Janice heeft waarschijnlijk ergens tegen de ochtend van 28 op 29 april helemaal in haar eentje een prachtig clydesdale hengstveulentje ter wereld gebracht.

Het veulen is na haar geboorte blijkbaar uit de weide ontsnapt en veel later door een oplettende buurman liggend onder de bomen ontdekt en door een aantal mensen van PMO toen heel snel met zijn moeder herenigd.

 Tja,………..daar sta je dan bij moeder en kind in de weide. Wat verschrikkelijk mooi is dat! Janice verwelkomde ons liggend met een zacht gehinnik alsof ze zeggen wou:  Kijk nou es!

Ja,…..en dan smelt je.  Helemaal niet denkend aan de gevolgen voor onze plannen, alleen maar kijken, kijken, en genieten. Waarom hebben we haar zwangerschap niet eerder ontdekt! Dan hadden we extra voeding kunnen geven. Dat is wat wij – en wij niet alleen – ons nog steeds afvragen. De avond tevoren waren we nog bij de weide en kwamen de  beide dames aan galopperen. Niemand heeft ooit ook maar het flauwste vermoeden gehad van een veulen op komst. Het is nu Woensdagmiddag de 8e Mei en het kleine ding is inmiddels tien dagen oud. Het gaat fantastisch, hij groeit zienderogen, is erg nieuwsgierig en vindt het blijkbaar heerlijk om overal gekriebeld te worden.

 Ook met moeder gaat het prima. Krijgt twee maal daags merriebrok met muesli, daarnaast onbeperkt ruwvoer en staat op de weide, dus ook nog gras. We  hebben er nu dus drie!!  Voor ons geen reden om onze reisplannen te vergeten. Het zal allemaal wel weer iets later worden want moeder en kind zijn tenminste de komende vier tot vijf maanden samen.Je zult begrijpen dat we nu wel extra scherp letten op Diana, Het zal je toch niet een tweede keer overkomen…………………. Tussendoor zijn we nog even naar de wagenbouwer geweest voor de laatste – en nu echt de laatste – wijzigingen te bespreken. Zodat hij binnenkort kan beginnen. Nou, dit was het voor nu weer even.

Ohh ja, bijna vergeten,

De naam van het kleine ding is Sir Flanaghan, de roepnaam is Flynn.

Hieronder de eerste foto’s, uiteraard gemaakt door,……………………….Hans!

Flynn 1
Flynn - 2
Flynn-Janice -4
Janice-Diana-Flynn
Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.