Trainingen -4

Sorry, sorry, sorry. We zijn te laat………….Veel te laat,… met het plaatsen van een nieuwe update over de ontwikkelingen tot vandaag. We renden de laatste maanden van hot naar her in verband met de beëindiging van ons bedrijf. Op dit moment is dat afgerond en komen we in een iets rustiger situatie zodat we weer meer tijd kunnen besteden aan onze “meiden”. Inmiddels lopen ze al geruime tijd in tweespan en dat gaat best goed. De buitenritten doen we voornamelijk in het bos – met stukjes openbare weg – maar die openbare weg gaan we steeds meer op. Eigenlijk niet eens om ze verkeersmak te maken – wegverkeer doet ze hoegenaamd niets – maar meer om ervaringen op te doen in alles wat zich voordoet langs de weg en in bermen. Eigenlijk alles wat voor ons doodnormaal is.

Het halt houden is iets waar we nog behoorlijk op moeten oefenen. De “dames” sukkelen nog wel ’s een paar meter verder door dan de bedoeling is en dat kan in het verkeer echt niet. Ook het opnieuw in gang zetten is een “dingetje”.  Exact tegelijkertijd is de bedoeling – en soms lukt dat ook – maar vaker niet. Staat een beetje slordig. Dus;….oefenen.

 

Een heel nieuwe ervaring kregen de “meiden” vorige week donderdag: Voor het eerst in hun leven hoefijzers. De hoefsmid had al rekening gehouden met wat tegenstribbelingen en had een kapstal bij zich. Geen overbodige luxe bleek al snel.  Vooral  Janice (de jongste) was  not amused. Zelfs lekkere hapjes waren niet in trek. Maar toen de ijzers er eenmaal onder zaten smaakte de muesli weer heerlijk en ook het nieuwe lopen ging als vanouds. Ze had meer belangstelling voor het gras in de berm dan voor haar nieuwe schoenen. Diana, met de meeste ervaring was duidelijk rustiger. Hoewel ze het ook niet echt een succes vond, liet ze het maar over zich komen en liep na afloop alsof er niets aan de hand (voet) was. 

Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.