Plannen maken

Zomer 2016 Zittend op een terras, uitblazend van een wandeltocht zien we plotseling iets heel moois voorbijkomen. Een open koetsje getrokken door een mooi fries paard. Nu, twee jaar later kunnen we stellen dat dit koetsje de aanleiding is geweest voor ons toekomstplan. Maar laten we beginnen ons even voor te stellen en in het kort over ons plan te vertellen. Wij, Harry en Brigitte  wonen (op dit moment nog) in Wolvega en zijn zo langzamerhand klaar met ons werkzame leven. Maar dan komt de vraag: Wat gaan we doen met al die vrije tijd?  Stilzitten en kijken hoe het gras groeit? Mwahh, Nee. Reizen, dat spreekt ons  wel aan. Met een tent, met een caravan of misschien een camper. Maar ook dat koetsje van twee jaar geleden is ons altijd “in het hoofd” blijven zitten en van lieverlee komen de eerste voorzichtige ideeën. Kunnen we misschien,………………. Neeee,……… of toch?  Ja maar als we nou es………..Ja,……..en na een jaar heel veel wikken en wegen zijn we er dan eindelijk uit. Nu eerst maar es onderzoeken of het allemaal haalbaar is. Dat blijkt bepaald geen kleinigheid en vergt ook nog eens grondige voorbereiding maar gaandeweg krijgt het in ons hoofd aardig vorm en  wordt het tijd om de kinderen op de hoogte te brengen van onze “wilde”plannen. Ze hebben beide al geruime tijd geleden het ouderlijk nest verlaten maar moesten toch behoorlijk wennen aan het voornemen van Pa en Ma. Het begint steeds meer werkelijkheid te worden en ook het enthousiasme groeit met de dag. Zo langzamerhand stellen we steeds meer kennissen, buren en familie op de hoogte met – tot onze verrassing – nogal wisselende reacties in de trant van: Zouden jullie dat wel doen? Tot: Wat een verschrikkelijk gaaf plan!! Nu breekt er een periode aan van tekenen, doorstrepen, weer tekenen, hoe groot, weer opnieuw, nee,…… kleiner, wat voor materiaal? Nee,….toch wat groter. En dat maanden achteréén. Contacten leggen met mensen die beroepsmatig verstand van zaken hebben want ja,  weten wij veel?  Nee,….wij weten niet veel, maar wel wat we willen. En (bijna) alles is te leren toch? Gelukkig krijgen we van heel veel kanten advies en goede raad en ondervinden steeds meer medewerking om ons plan op een verantwoorde manier te verwezenlijken. En wat is nou eigenlijk dat plan zul je zo langzamerhand denken? We willen gaan reizen in een woonwagen samen met onze twee katten en twee paarden. Nieuwsgierig geworden hoe dat verder gaat?? We gaan met grote regelmaat hier een stukje schrijven over de voorbereidingen en het verloop van onze reis dus kijk dan regelmatig even op dit blog

Onze huistijgers

         
Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

1 Response to Plannen maken

  1. Ina slump schreef:

    Hé, wat leuk, succes met de voorbereiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.