Trainingen -1

Nu we twee mooie paarden hebben zou het ook wel handig zijn dat ze straks op de openbare weg precies gaan doen wat onze bedoeling is. Met andere woorden; we moeten er nog een “stuur”, “rem” en “gaspedaal” in bouwen. Maar dat alleen is niet voldoende, ze hebben alleen maar ervaring met weide en zullen moeten leren om te gaan met aanwijzingen d.m.v. stem en beweging en bovendien wennen aan alle zaken die je op de openbare weg tegenkomt en die in onze ogen doodnormaal zijn maar voor paarden bepaald niet. Denk maar ’s aan een remmende (sissende) vrachtwagen of een ambulance met alle toeters en bellen. Kunnen wij ze dat allemaal leren? Ehh,……..nee.

Maar gelukkig zijn daar mensen voor die dit beroepsmatig doen. Eén van die specialisten hebben we gevonden bij HorsemanshipAcademy. Annemarie Meerkerk liet ons in de eerste trainingen direct al zien dat je de “paardentaal” moet kennen om zoiets goed te doen. We staan elke keer weer versteld van haar kennis en vaardigheden om de paarden het gewenste gedrag aan te leren. Maar,…………………….wat ons het meest verbaasd is de snelheid waarmee ze die dingen leren. Juist daardoor is het heel erg motiverend en leuk om tussen de trainingen door ook zelf aan de slag te gaan.

Tot zover de eerste trainingsberichten. We houden je op de hoogte.

Training vervolg

Allereerst onze verontschuldiging aan alle volgers.  Het heeft al veel te lang geduurd voor we iets van ons lieten horen maar we gaan proberen dat hier nu  goed te maken.

De eerste trainingsronde is inmiddels voltooid en wat zijn we blij met het eindresultaat. Voor zover je tenminste van eindresultaat kunt spreken – we zullen de trainingen met regelmaat gaan blijven herhalen –  De beide dames laten zich nu perfect door stem en lichaamstaal leiden en daarmee hebben we twee heel handelbare paarden gekregen die zich zonder enige moeite op elke gewenste plek laten zetten. Zonder de enthousiaste en zeer professionele hulp van Annemarie was dit ons nooit gelukt. Ze kunnen nu achtereenvolgens; rustig aan de schouder meelopen, zonder problemen of druk een aantal stappen achterwaarts doen, de voor- en achterhand naar opzij bewegen (pootje over zeggen wij altijd) en nog veel meer.

Inmiddels hebben onze meiden (ja zo noemen we ze in de omgang) kennis gemaakt met het tuig. Dit uiteraard in de goede zin van het woord. Het mennen in de paddock was eerst wel even een “dingetje” maar na een keer of vier oefenen begrepen ze ook wat er met mennen L. en R. bedoeld wordt en wat hoooooo en stap betekent. Het wordt steeds mooier om met ze om te gaan en nu zijn ze inmiddels zover dat ze voor de menkar staan. Nog niet beide in het tweespan  maar één voor één samen met een zeer ervaren fries (Anke) en dan met twee heel ervaren menners er achter t.w. Henk Brouwer en Doede v.d. Meer (de eigenaren) van PMO

Wederom hebben we het geweldig getroffen met deze twee paardenkenners. Het gaat met grote stappen vooruit en we denken ( en hopen het ook stilletjes ) dat ze binnenkort samen voor de menkar staan. Dan……………………………eindelijk gaan we zichtbaar, richting ons doel en de komende winter vooral veel kilometers (ervaring) opdoen. En niet alleen de paarden………………..  Dus er is weer genoeg te doen de komende maanden maar laten we afspreken dat we nu binnenkort – en dan echt binnenkort – weer wat laten horen en misschien een mooi filmpje van de beide “meiden” in het tweespan laten zien.

 

Bosrit

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.