Menbewijs tweespan

Na het behalen van het menbewijs enkelspan zijn we inmiddels bezig met de lessen tweespan. Er komen naast het inmiddels bekende optuigen en inspannen weer geheel nieuwe zaken aan de orde. Vooral wat betreft leidsels en strengen maar vooral het inspannen gaat allemaal net even anders dan enkelspan. Maar opnieuw weer dingen leren is wel erg mooi. We zullen ook hiervan zeer binnenkort een filmpje of wat foto’s plaatsen.

Tot zover de eerste info. Wordt vervolgd!

We zijn gaan inmiddels al aardig richting december en zijn na een vijftal menlessen – waarbij we gelukkig elke keer goed weer hadden – in het bezit van het menbewijs tweespan. Zaterdagmiddag 17 november mocht ik samen met twee menmaatjes Govert en Ineke onder het toeziend oog van Peter (de examinator) de zogenaamde proeve van bekwaamheid afleggen. Zeg maar: examen doen. Onder een strakblauwe lucht was het een frisse maar mooie rit. Het was ook juist de dag dat Sint en Piet hadden besloten Steenwijk te bezoeken dus veroorzaakten we met onze aanspanning soms wat oponthoud, maar als iedereen kalm blijft dan lost het zichzelf wel weer op. Ook in dit geval dus. Na thuiskomst ( PMO) uitspannen, aftuigen en paarden verzorgen. Daarna konden we onder het genot van een bakje koffie een beetje opwarmen en werd bij de nabespreking de uiteindelijke uitslag door Peter bekend gemaakt. Al met al: een mooie leerzame en vooral gezellige middag gehad. Hierbij nog een paar foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Plannen maken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.